Svítidla z Preciosy zdobí síť cukráren Aux Merveilleux de Fred
Příběh Aux Merveilleux de Fred se začal psát v roce 1982 ve francouzském městě Hazebrouck. Majitel a specialista na moučníky Frédéric Vaucamps si oblíbil dorty Merveilleux a vybudoval mezinárodní síť luxusních cukráren nabízejících právě tuto tradiční pochoutku. Výroba dezertu Merveilleux probíhá před očima zákazníka. Do každé nově otevřené cukrárny dodává Preciosa svítidla Marie Terezie, Picolomini a Roy, pro něž je typická zlatá povrchová úprava kovových částí a třpytivé křišťálové ověsy. Jako první byly otevřeny pobočky v Lille, Lyonu a Paříži ve Francii a také v Bruggách v Belgii. Fenomén Aux Merveilleux de Fred se však šíří rychle, a tak vznikly další prodejny v USA, Velké Británii i v Kanadě. Jedna z nejnovějších se nachází v japonském Tokiu. Její design se poněkud liší od ostatních poboček, nachází se totiž ve velice moderní budově ve starobylé francouzské části megapole Kagurazaka, kde zabírá dokonce tři podlaží.
(podle www.preciosalighting.com z 16. 9. 2020; red)